Skip survey header
Högkontrast
Funktionsrätt Ålands logga, Stiftelsen Funkas logga och Interreg Co-funded by the European Union Central Baltic Programme EFE logga

Kurs i granskning av webbtillgänglighet

Ansökningsformulär

Funktionsrätt Åland och Stiftelsen Funka erbjuder en kurs i granskning av webbtillgänglighet riktad till personer med funktionsnedsättning. Kursen är kostnadsfri och finansieras av Central Baltic. Mer information om kursen finns på Stiftelsen Funkas webb.

Kursen kommer genomföras helt på distans, genom Teams. Den pågår under höstterminen 2024 på deltid med två tillfällen i veckan och eget arbete däremellan. Upplägget har ett starkt fokus på praktiska övningar av att granska webbplatser utifrån de lagstadgade kraven på webbtillgänglighet och avslutas med en praktikperiod i samarbete med myndigheter och kommuner på Åland och i Stockholmsregionen.

Anordnare

Funktionsrätt Åland och Stiftelsen Funka.

Målgrupp

Personer med funktionsnedsättning på Åland och i Stockholmsregionen.

Kursperiod

Kursen pågår mellan 2 september 2024 till 14 februari 2025 och är uppdelad i två delar.

  • 2 september till 13 december 2024: Teoretisk utbildning med uppgifter 
  • 13 januari till 14 februari 2025: Praktik

Studieupplägg och studieform

Halvfart (50%).

Digital distansundervisning. Vi kommer att använda Microsoft Teams för kursen. Det kräver en dator och internetuppkoppling, och att deltagarna är bekväma med att delta med kamera och mikrofon. Utbildningstillfällena på måndag och fredag textas och spelas in så att de går att se i efterhand.

Antagningskrav

Minimiålder: 18 år.
Tekniskt: Har förutsättningar att delta på distans via egen dator, och har tillräckliga tekniska kunskaper för att kunna hantera Teams.
Kunskapsmässigt: Minst avslutad grundskola eller motsvarande. Intresse för webb / digitala gränssnitt och viss teknikvana.

1. Bor du på Åland eller i Stockholmsregionen? (Obligatorisk) *Den här frågan är obligatorisk.