Skip survey header

Loppmarknad 4/11

This question requires a valid email address.
Allmänna villkor för loppmarknad på Live! Arena, Älmhults handelsplats.

Dessa allmänna villkor gäller för de säljare som medverkar på loppmarknad som arrangeras av Ingka Centres Event AB, org nr. 559220-8317(”Ingka Centres”) på Live! Arena, Älmhults handelsplats (”Anläggningen”) och är en integrerad del av avtalet mellan Säljaren och Ingka Centres (tillsammans med bokningen/bokningsbekräftelsen). Med ”Säljaren” avses den som har bokat en säljyta på en loppmarknad som anordnas av Ingka Centres. 
 
1. Allmänt om loppmarknaden och de tjänster som ingår
1.1 Ingka Centres anordnar en loppmarknad på Anläggningen under de datum som framgår av den anmälan som Säljaren gör på Ingka Centres hemsida och den bokningsbekräftelse som i ett senare skede skickas till Säljaren. I samband med bokning accepterar Säljaren dessa Allmänna villkor. Avtalet blir bindande mellan parterna vid Säljarens anmälan/bokning.

1.2 En försäljningsyta/plats på loppmarknaden motsvarar antingen ett bord eller en klädställning. Mått på försäljningsyta framgår vid bokningen. Vill Säljaren få plats med både klädställning och bord måste Säljaren boka två stycken försäljningsytor/platser. Vid bokningen kan Säljaren också välja att hyra bord och/eller stol av Ingka Centres. Det står Säljaren fritt att ta med eget bord och/eller klädställning som ryms inom de mått som angivits av Ingka Centres vid bokning av försäljningsytan.

1.3 Vid backluckeloppis gäller följande. En försäljningsplats motsvarar en parkeringsplats och en plats för bil (d.v.s. totalt två parkeringsplatser). Om Säljaren behöver plats för släpvagn måste Säljaren addera en extra parkeringsplats för släpet.

1.4 Av bokningen och bokningsbekräftelsen framgår om försäljningsytan är inomhus eller utomhus, hur många försäljningsytor som Säljaren har bokat och om Säljaren har bokat bord och/eller stol.

1.5 Säljaren accepterar den av Ingka Centres anvisade försäljningsytan. Försäljningsytan kan komma att ändras fram till loppmarknadens start.

1.6 Loppmarknaden är öppen under de dagar och tider som framgår av anmälan och boknings­bekräftelsen. Säljarens försäljningsyta ska iordningsställas av Säljaren innan loppmarknaden öppnar under någon av de tider som framgår av informationsbrevet från Ingka Centres. Säljaren ska plocka ned sina saker och städa försäljningsytan när loppmarknaden har stängt. Nedplockning får inte påbörjas innan loppmarknaden stänger om inte Ingka Centres representant på loppmarknaden meddelar annat. Säljaren förbinder sig att vara på plats under hela loppmarknadens öppettider. Skulle Säljaren ha sålt slut sina varor innan loppmarknaden stängs ska Säljaren kontakta Ingka Centres representant på plats för att diskutera huruvida Säljaren kan plocka ned sina saker och lämna loppmarknaden eller inte.

1.7 Ingka Centres planerar loppmarknaden, marknadsför loppmarknaden, ställer i ordning bord som säljarna hyr för att sälja sina varor, ordnar belysning, dekoration/utsmyckning av lokalen/ytan etc. så att det blir en trivsam stämning.

2. Säljarens skyldigheter
2.1 Säljaren ska under loppmarknaden på av Ingka Centres anvisad plats sälja begagnade saker. Vill Säljaren sälja andra produkter måste det i förväg ha godkänts av Ingka Centres. För sådan förfrågan kontaktas Ingka Centres på marknad@almhultshandelsplats.se. Säljaren får inte sälja några produkter som kan väcka anstöt. Säljaren garanterar att de produkter Säljaren säljer på loppmarknaden inte inkräktar på annans upphovsrätt eller andra immateriella rättigheter. På begäran från Ingka Centres är Säljaren skyldig att avlägsna produkter som inkräktar på annans upphovsrätt eller andra immateriella rättigheter (eller som annan menar inkräktar på dennes upphovsrätt eller andra immateriella rättigheter) samt produkter som enligt Ingka Centres bedömning kan väcka anstöt.
2.2 Säljaren får inte bedriva sin försäljning på sådant sätt att det innebär störningar eller olägenheter för andra säljare, besökare eller annan. Säljaren får inte hantera brandfarliga varor på loppmarknaden. Inga levande ljus får tändas på loppmarknaden.
2.3 Det åligger Säljaren att hålla sin egendom i god ordning under loppmarknaden. Säljaren ska vidare hålla sin egendom och sin verksamhet försäkrad.
2.4 Säljarens användning av eventuell teknisk utrustning måste godkännas av Ingka Centres i förväg.
2.5 Det åligger Säljaren att tillse att Säljaren följer tillämplig lag, förordningar, andra myndighets­föreskrifter, myndighetskrav etc. För undvikande av missförstånd kan nämnas att vid försäljning av livsmedel (kräver särskilt godkännande från Ingka Centres) står Säljaren själv för nödvändiga tillstånd, eventuell anmälningsplikt och liknande.
2.6 Säljaren ska följa de ordningsregler som uppställs av Ingka Centres för loppmarknaden. Säljaren åtar sig att följa de regler och instruktioner som framgår av den information avseende loppmarknaden som Ingka Centres förmedlar till samtliga säljare.
2.7 Säljaren får inte förtära alkohol eller droger på Anläggningen och får inte heller vara alkoholpåverkad eller påverkad av droger på loppmarknaden.   
2.8 Säljaren har inte rätt att sätta upp affischer och liknande i eller utanför Anläggningen (på parkering etc). Säljaren får inte heller lägga flyers, andra reklamblad eller liknande i tidningsställ, på bilar, på cyklar eller liknande, i eller utanför Anläggningen. 
2.9 Säljaren äger inte rätt att på något sätt använda sig av Ingka Centres namn eller varumärken. 
2.10 Parkering ska ske på anvisad plats. Vid behov av handikapp-parkering ska detta anmälas i god tid och kompletteras med kopia av giltigt handikapptillstånd. 
 
3. Ersättning och dess betalning  
Säljaren ska till Ingka Centres erlägga den ersättning inklusive moms för medverkan på loppmarknaden som framgår av bokningsbekräftelsen. Ersättningen ska erläggas i förskott (vid ankomst) enligt den betalningsmetod Ingka Centres anvisar. Säljaren får inte tillgång till försäljningsplatsen innan ersättningen är erlagd.  

4. Ångerrätt och reklamation
4.1 I enlighet med lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler, har Säljaren, i det fallet Säljaren är en konsument och har bokat på Internet (eller per telefon), en ångerrätt på fjorton dagar (med start dagen som bokningen genomfördes) att avboka sin bokning och få en fullständig återbetalning. För att nyttja ångerrätten måste Säljaren inom tidsfristen meddela Ingka Centres att Säljaren vill nyttja sin ångerrätt. Om Säljaren vill avboka kan denne göra det genom att kontakta Ingka Centres på marknad@almhultshandelsplats.se eller använda det standardformulär som nämns nedan. Om ersättningen redan erlagts av Säljaren före avbokning, sker återbetalning på samma sätt som betalning skett, om inte annat avtalats. Ångerrätt gäller endast före loppmarknaden har börjat. Det finns ett standardformulär på Ingka Centres hemsida www.livealmhult.se, under respektive loppmarknads evenemangssida. För utövandet av ovan nämnda ångerrätt, som Säljaren kan välja att använda vid utövandet av ångerrätt om denne så önskar.  

4.2 Vill Säljaren åberopa att tjänsten är felaktig ska denne underrätta Ingka Centres om detta inom skälig tid efter det att Säljaren märkt eller borde ha märkt felet och enligt reglerna i konsumenttjänstlagen. Reklamation kan framföras muntligen eller skriftligen till nedanstående kontaktuppgifter. Om Ingka Centres har motsatt sig Säljarens krav kan den säljare som är konsument ha rätt att få tvisten prövad av Allmänna Reklamationsnämnden (ARN). Ingka Centres kommer att medverka i ett eventuellt tvistlösningsförfarande.


5. Kontaktinformation
Ingka Centres Event AB, org. nr. 559220-8317
Handelsvägen 6

Tel. 070-1439326
marknad@almhultshandelsplats.se


6. Personuppgifter 
Ingka Centres är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som inhämtas och behandlas av Ingka Centres. För Ingka Centres är det viktigt att vara öppen med hur vi som leverantör behandlar dina personuppgifter och ge dig information på ett sätt som gör att du förstår hur vi kommer behandla dina personuppgifter. I Ingka Centres integritetspolicy ger vi dig information om hur vi hanterar dina personuppgifter i samband med att du besöker våra webbsidor, köper våra produkter eller tjänster eller vid andra kontakter med oss. Du hittar den senaste versionen av integritetspolicyn på Ingka Centres hemsida på: Live! Älmhult (livealmhult.se).

7. Tillämplig lag 
Svensk rätt ska tillämpas på detta avtal.  
 
-----------------------------------------