Skip survey header

Småländsk julmarknad 2-3 december

Intresseanmälan utställare Småländsk julmarknad 2-3 december 2023

This question requires a valid email address.
9. Önskar du ställa ut inomhus eller utomhus? *This question is required.
11. Är du i behov av ström framdragen till ytan? 
  *This question is required.
Allmänna villkor för marknad på Älmhults handelsplats  

Dessa allmänna villkor gäller för de utställare som medverkar på marknad som arrangeras av Ingka Centres Event AB, org nr. 559220-8317 (”Ingka Centres”) på Älmhults handelsplats (”Handelsplatsen”) och är en integrerad del av avtalet mellan Utställaren och Ingka Centres (tillsammans med bokningen/bokningsbekräftelsen). Med ”Utställaren” avses den som har bokat en utställningsplats på en marknad som anordnas av Ingka Centres. 
 
1. Allmänt om marknaden och de tjänster som ingår

1.1 Ingka Centres anordnar en marknad på Handelsplatsen under de datum som framgår av den bokningsbekräftelse som Ingka Centres skickar till Utställaren efter dennes intresseanmälan och Ingka Centres accept därav. Intresseanmälan för att delta som utställare på den av Ingka Centres anordnade marknaden görs via Ingka Centres hemsida, varvid Utställaren accepterar dessa Allmänna villkor. Avtalet blir bindande mellan parterna då Ingka Centres bekräftar bokningen.
1.2 Av bokningen och bokningsbekräftelsen framgår om försäljningsytan är inomhus eller utomhus.
1.3 Utställaren accepterar den av Ingka Centres anvisade försäljningsytan. Försäljningsytan kan komma att ändras fram till marknadens start.
1.4 Marknaden är öppen under de dagar och tider som framgår av bokningsbekräftelsen. Utställarens försäljningsyta ska iordningsställas av Utställaren innan marknaden öppnar under någon av de tider som framgår av informationsbrevet från Ingka Centres. Utställaren ska plocka ned sina saker och städa utställarplatsen när marknaden har stängt. Nedplockning får inte påbörjas innan marknaden stänger om inte Ingka Centres representant på marknaden meddelar annat. Utställaren förbinder sig att vara på plats under hela marknadens öppettider. Pågår marknaden under flera dagar är Utställaren skyldig att vara på plats samtliga dagar om inte annat framgår av bokningsbekräftelsen. Skulle Utställaren ha sålt slut sina varor innan marknaden stängs ska Utställaren kontakta Ingka Centres representant på plats för att diskutera huruvida Utställaren kan plocka ned sina saker och lämna marknaden eller inte. Lämnar Utställaren sin plats innan stängning utan föregående överenskommelse med Ingka Centres är Utställaren skyldig att till Ingka Centres betala en straffavgift på 500 kr.
1.5 Ingka Centres planerar marknaden, marknadsför marknaden, ställer i ordning bord som utställarna får använda för att sälja sina varor, ordnar belysning, dekoration/utsmyckning av lokalen/ytan etc. så att det blir en trivsam stämning.

2. Utställarens skyldigheter

2.1 Utställaren ska under marknaden på av Ingka Centres anvisad plats sälja den typ av sina produkter som Utställaren har meddelat Ingka Centres i intresseanmälan. På marknaden får Utställaren inte sälja några produkter som kan väcka anstöt. Utställaren garanterar att de produkter Utställaren säljer på marknaden inte inkräktar på annans upphovsrätt eller andra immateriella rättigheter. På begäran från Ingka Centres är Utställaren skyldig att avlägsna produkter som inte är godkända i förhand, produkter som annan inkräktar på annans upphovsrätt eller andra immateriella rättigheter (eller som annan menar inkräktar på dennes upphovsrätt eller andra immateriella rättigheter) samt produkter som enligt Ingka Centres bedömning inte håller god kvalitet eller kan väcka anstöt.
2.2 Utställaren får inte bedriva sin försäljning på sådant sätt att det innebär störningar eller olägenheter för andra utställare, besökare eller annan. Utställaren får inte hantera brandfarliga varor på marknaden. Inga levande ljus får tändas på marknadsplatsen.
2.3 Det åligger Utställaren att hålla sin egendom i god ordning under marknaden. Utställaren ska vidare hålla sin egendom och sin verksamhet försäkrad.
2.4 Utställarens användning av eventuell teknisk utrustning måste godkännas av Ingka Centres i förväg.
2.5 Det åligger Utställaren att tillse att Utställaren bedriver sin verksamhet och försäljning i enlighet med tillämplig lag, förordningar, andra myndighetsföreskrifter, myndighetskrav etc. samt att Utställaren har de eventuella tillstånd som kan erfordras för Utställarens försäljning av de aktuella produkterna. För undvikande av missförstånd kan nämnas att vid försäljning av livsmedel står Utställaren själv för nödvändiga tillstånd, eventuell anmälningsplikt och liknande.
2.6 Utställaren ska följa de ordningsregler som uppställs av Ingka Centres för marknaden. Utställaren åtar sig att följa de regler och instruktioner som framgår av den information avseende marknaden som Ingka Centres förmedlar till samtliga utställare.
2.7 Utställaren får inte förtära alkohol eller droger på Handelsplatsen och får inte heller vara alkoholpåverkad eller påverkad av droger på marknaden.   
2.8 Utställaren har inte rätt att sätta upp affischer och liknande i eller utanför Handelsplatsen (på parkering etc). Utställaren får inte heller lägga flyers, andra reklamblad eller liknande i tidningsställ, på bilar, på cyklar eller liknande, i eller utanför Handelsplatsen. 
2.9 Utställaren äger inte rätt att på något sätt använda sig av Ingka Centres namn eller varumärken. 
2.10 Parkering ska ske på utställarparkering som anvisas på plats. Kylbilar ska föranmälas och parkeras på angiven plats. Vid behov av handikapp-parkering ska detta anmälas i god tid och kompletteras med kopia av giltigt handikapptillstånd.
2.11 Utställaren ansvarar själv för mottagande av eventuella leveranser.
  
3. Ersättning och dess betalning  
Utställaren ska till Ingka Centres erlägga den ersättning inklusive moms för medverkan på marknaden som framgår av bokningsbekräftelsen. Ersättningen ska erläggas i förskott enligt den betalningsmetod Ingka Centres anvisar. Utställaren får inte tillgång till försäljningsplatsen innan ersättningen är erlagd.  

4. Ångerrätt och reklamation

4.1 Utställaren har rätt att avboka sin utställningsplats kostnadsfritt innan Ingka Centres har skickat bokningsbekräftelse och fram till 60 dagar innan första marknadsdagen. Vid avbokning senare än 60 dagar innan första marknadsdagen, men tidigare än 30 dagar innan marknadsdagen är Utställaren skyldig att betala 50 procent av ersättningen. Vid avbokning senare än 30 dagar innan marknadsdagen är Utställaren skyldig att erlägga full ersättning.
4.2 Denna klausul gäller endast i förhållande till konsument. I enlighet med lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler, har Utställaren, i det fallet Utställaren är en konsument och har bokat på Internet (eller per telefon), en ångerrätt på fjorton dagar (med start dagen som bokningen genomfördes) att avboka sin bokning och få en fullständig återbetalning. För att nyttja ångerrätten måste Utställaren inom tidsfristen meddela Ingka Centres att Utställaren vill nyttja sin ångerrätt. Om Utställaren vill avboka kan denne göra det genom att kontakta Ingka Centres på marknad@almhultshandelsplats.se eller använda det standardformulär som nämns nedan. Om ersättningen redan erlagts av Utställaren före avbokning, sker återbetalning på samma sätt som betalning skett, om inte annat avtalats. Ångerrätt gäller endast före marknaden har börjat. Det finns ett standardformulär på Ingka Centres hemsida Live! Älmhult (livealmhult.se) för utövandet av ovan nämnda ångerrätt, som Utställaren kan välja att använda vid utövandet av ångerrätt om denne så önskar.  
4.3 Denna klausul gäller endast i förhållande till konsument. Vill Utställaren åberopa att tjänsten är felaktig ska denne underrätta Ingka Centres om detta inom skälig tid efter det att Utställaren märkt eller borde ha märkt felet och enligt reglerna i konsumenttjänstlagen. Reklamation kan framföras muntligen eller skriftligen till nedanstående kontaktuppgifter. Om Ingka Centres har motsatt sig Utställarens krav kan den utställare som är konsument ha rätt att få tvisten prövad av Allmänna Reklamationsnämnden (ARN). Ingka Centres kommer att medverka i ett eventuellt tvistlösningsförfarande.

5. Kontaktinformation
Ingka Centres Event AB, org. nr. 559220-8317
Handelsvägen 6
Tel.nr 070-143 93 26
marknad@almhultshandelsplats.se

6. Personuppgifter 
Ingka Centres är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som inhämtas och behandlas av Ingka Centres. För Ingka Centres är det viktigt att vara öppen med hur vi som leverantör behandlar dina personuppgifter och ge dig information på ett sätt som gör att du förstår hur vi kommer behandla dina personuppgifter. I Ingka Centres integritetspolicy ger vi dig information om hur vi hanterar dina personuppgifter i samband med att du besöker våra webbsidor, köper våra produkter eller tjänster eller vid andra kontakter med oss. Du hittar den senaste versionen av integritetspolicyn på Ingka Centres hemsida på: Live! Älmhult (livealmhult.se).

7. Tillämplig lag 
Svensk rätt ska tillämpas på detta avtal.  
 
-----------------------------------------