Skip survey header

Afantasia

Afantasia

VISUELE INBEELDING - EVALUATIE

Wat doen we?

Verbeelding - het vermogen om dingen op te roepen die niet echt voor de zintuigen aanwezig zijn - stelt ons in staat het verleden, de toekomst en het potentieel mogelijke te verkennen. Voor de meeste mensen zijn deze ervaringen opvallend visueel, maar sommige mensen melden een volledige afwezigheid van visuele beelden. Deze afwezigheid van visuele beelden is afantasie genoemd (Prof Dr Adam Zeman U Exeter GB). Anderen rapporteren uitzonderlijk levendige beelden of hyperfantasie. Deze vragenlijst is opgesteld om ons te helpen meer te weten te komen over de ervaring van mensen met visuele beelden (GIGA Consciousness Research Unit - U Luik on leiding van Dr Charlotte Martial & Prof Dr Steven Laureys)

Wat vragen we u te doen?

We willen graag dat u deze online vragenlijst invult. Afhankelijk van uw antwoorden zijn er ongeveer 50 vragen. Op de volgende pagina kunt u aangeven of uw beeldmateriaal vaag / afwezig of levendig is: dit zorgt ervoor dat u de meest relevante vragenlijst beantwoordt. Er zijn een paar vragen die worden gebruikt om algemene informatie te verzamelen; de meeste vragen onderzoeken uw persoonlijke ervaringen met visuele beelden. Wat gebeurt er met de informatie die u verstrekt?

De informatie die u ons geeft, wordt vertrouwelijk behandeld en veilig opgeslagen, alle persoonlijk identificeerbare informatie wordt uit de gegevens verwijderd voordat we onze analyses uitvoeren: u wordt niet persoonlijk geïdentificeerd door wat u zegt.

Ethische goedkeuring

Dit onderzoek is goedgekeurd door de ethische commissie van de medische school van de universiteit van Luik en Exeter.

Project contact

Neem bij vragen contact met ons op via Dr Charlotte Martial cmartial@uliege.be of aphantasia@exeter.ac.uk (voor de Engelstalige vragenlijst).




Lees de volgende verklaringen.

Ga alleen door met de vragenlijst als u het met alle punten eens bent.

1. Het doel van de vragenlijst is duidelijk.

2. Ik begrijp dat mijn deelname vrijwillig is.

3. Ik begrijp dat alle informatie veilig wordt opgeslagen.

4. Ik begrijp dat de geanonimiseerde resultaten van de enquête kunnen worden gepubliceerd en / of gepresenteerd op educatieve wetenschappelijke bijeenkomsten, maar dat ik niet persoonlijk zal worden geïdentificeerd.

5. Ik weet hoe ik contact moet opnemen met het onderzoeksteam