Skip survey header

Seurakuntayhteisön istuttajan profiilikartoitus

Info

Tervetuloa tekemään seurakuntayhteisön istuttajan profiilikartoituksen ensimmäistä osaa! Profiilikartoitus on suunniteltu kehittämään itsetuntemustasi ja auttamaan sinua tunnistamaan vahvuutesi ja heikkoutesi seurakuntayhteisön istuttajana. Profiilikartoituksessa pyydämme sinua vertaamaan itseäsi tehokkaisiin seurakunnan istuttajiin neljällä eri osa-alueella:
  1. Kutsumus
  2. Kypsyys
  3. Soveltuvuus
  4. Osaaminen

Yksittäinen testi tai haastattelu ei anna koskaan täysin kattavaa kuvaa ihmisestä. Olemme aivan liian moniulotteisia siihen. Sen vuoksi profiilikartoitukseen kuuluu useita eri vaiheita. Tämä itsearviointi on ensimmäinen askel kokonaisvaltaisessa prosessissa, jonka tavoitteena on tuoda esiin sinun taipumuksesi ja toimintatapasi (profiilisi) seurakuntayhteisön rakentajana. Samalla kartoitamme potentiaaliasi ja vahvuuksiasi uuden aloittajana seurakunnassa.

Kartoituksessa käytetty termi "seurakuntayhteisön istuttaminen" viittaa sekä luterilaisen kirkon yhteisöjen rakentamiseen että vapaiden suuntien ja uusien kirkkokuntien toteuttamaan seurakuntien istuttamiseen. Olipa kontekstisi mikä tahansa, uuden synnyttämiseen ja yhteisön johtamiseen pätevät samat periaatteet ja osaaminen. Verbi "istuttaa" tulee suoraan Paavalilta, ja se kuvastaa seurakunnan orgaanisen olemuksen ohella sitä, että ihminen ei perusta seurakuntaa vaan Jumala on jo sen perustanut. Me voimme istuttaa uutta, ja Jumala antaa kasvun.
Itsearvioinnissa on aina kaksi vaaraa. Ensinnäkään ihmiset eivät tunne itseään riittävän hyvin. Toivomme, että tämän itsearvioinnin reflektiokysymyt syventävät käsitystäsi seurakuntayhteisön istuttamisesta. Siksi pyydämme sinua paneutumaan kysymyksiin ajan kanssa ja rukoillen. Suosittelemme lisäksi käymään itsearviointiosuuden läpi puolison, pastorin tai muun sinut tuntevan neuvonantajan kanssa, jotta saat ulkopuolisen näkökulman mahdollisiin sokeisiin pisteisiisi.

Toinen vaara on se, että ihmiset eivät uskalla olla rehellisiä itselleen. He pelkäävät, että arvioidessaan itsensä liian matalalle tasolle he vaikuttavat negatiivisesti mahdollisuuksiin sijoittua parempiin töihin ja asemiin. Tämä profiilikartoitus on kuitenkin ensisijaisesti suunniteltu auttamaan sinua näkemään oman potentiaalisi seurakuntayhteisön istuttajana, joten mitä rehellisemmin vastaat, sitä paikkansapitävämpää tietoa saat itsestäsi.

On tuskallista työskennellä tehtävässä, jossa joutuu jatkuvasti toimimaan omien vahvuusalueiden ulkopuolella. Uskomme, että jokainen voi olla osallistua seurakuntayhteisön istuttamiseen, mutta jokaista ei ole luotu jsen johtajaksi. Kun seurakuntayhteisön istuttaja saa toimia itselleen sopivassa tehtävässä ja ympäristössä, työ tuottaa iloa ja hedelmää.

Osa tästä itsearvioinnista keskittyy kokemukseesi käytännön seurakuntatyöstä. Jos sinulta puuttuu kokemusta, älä lannistu. Se vain tarkoittaa sitä, että sinulla on vielä kasvettavaa ja opittavaa. Ehkä opiskelet vielä tai toimit liike-elämässä ilman teologista koulusta. Se ei estä sinusta kelpaamasta seurakuntayhteisön istuttajaksi.

Kun olet suorittanut itsearvioinnin, tulet saamaan siitä koosteen sähköpostiosoitteeseen. Jos olet jo sopinut profiilihaastattelun, vastaathan myös ennakkohaastatteluun:
"Seurakuntayhteisön istuttajan ennakkohaastattelulomake"

Löydät linkin tähän osioon itsearvioinnin lopusta.